Meer dan 640.000 video deurbellen in Nederland

Meer dan 640.000 video deurbellen in Nederland

Er hangen inmiddels meer dan 640.000 video deurbellen in Nederland. Dat blijkt uit de Smart Home Monitor van Multiscope. Waarvoor een onderzoek is gehouden onder ruim 5200 Nederlanders.

De meeste video deurbellen die in Nederland op de voordeur hangen zijn van Ring (meer dan 32%) en worden het vaakst gekocht bij Bol.com en Coolblue.

Nederlander besteedt gemiddeld 139 euro

Daarmee is er in 2020 (het jaar waarin iedereen thuis was) zo’n 29 miljoen is uitgegeven aan video deurbellen en andere smart home security. Dit is nu de snelst groeiende groep binnen de categorie smart security.

In totaal is er inmiddels ruim 93 miljoen uitgegeven aan deze slimme deurbellen. Iets wat naar verwachting nog veel meer gaat worden. Slechts 8% van de Nederlandse huishoudens heeft op dit moment een video deurbel.

32% van de video deurbellen zijn van Ring
32% van de kopers kiest een Ring video deurbel

Top 5 populairste video deurbel merken

Met een aandeel van 32% is Ring nog altijd het grootste merk. Gezien het uitgebreide aanbod en de vele Ring deurbel aanbiedingen is dit ook geen verrassing.

De nummer twee is Nest, van Google. Het verschil is groot, Nest deurbellen zijn maar goed voor 7% van de verkochte aantallen.

Slimme deurbellen van Honeywell, DoorSafe en Doorbird maken de top 5 compleet. Wat hier opvalt is dat grote smart home merken als Eufy by Anker en Netatmo niet in de top 5 staan.

Coolblue is grootverkoper van video deurbellen

Wanneer wij Nederlanders een video deurbel kopen doen we dat graag bij Coolblue. Ruim 17% van alle verkopen vond plaats bij de Blauw/Oranje webwinkel.

Mediamarkt volgt op ruime afstand met 4% van het aantal verkopen, direct gevolgd door Amazon. Andere verkopers zoals BCC en Tink komen in de top niet voor

Eenvoudig besparen op je nieuwe video deurbel

Een gemiddelde prijs van 139 euro, 29 miljoen euro in 2020. Dat zijn flinke bedragen en niet iedereen is bereid of in staat om zoveel geld aan een video deurbel uit te geven.

Gelukkig kun je eenvoudig besparen op een nieuwe video deurbel. De vele Ring video deurbel aanbiedingen kunnen helpen en met de Ring Black Friday deals bespaar je tot wel 70%!